Zorg aan huis nodig? Denk aan het wijkteam van AxionContinu!

Heeft u thuis hulp nodig bij de dagelijkse verzorging en medicijngebruik, wondzorg of specialistische verpleging? Dat kan AxionContinu u bieden. Ook voor begeleiding van u of uw mantelzorger bent u bij ons aan het juiste adres.

In Leidsche Rijn hebben we twee wijkteams die zorg aan huis leveren. Onze medewerkers zijn ervaren, deskundig en betrokken.

Voor welke zorg kunt u terecht bij ons?
Het kan gaan om wondverzorging, het klaarzetten en/of toedienen van medicijnen, stomazorg en de zorg bij een katheter. Maar ook voor hulp bij het aan- en uitkleden, het wassen en douchen en de verzorging van de huid kunt u terecht bij de wijkverpleegkundige.

Voor welke specialistische zorg kunt u terecht bij ons?
Soms is het nodig of fijn als een gespecialiseerde verpleegkundige naar u toe komt om u de juiste zorg en ondersteuning te bieden. We hebben specialistische verpleegkundigen voor onder andere wondzorg en voor palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase). Hier leest u daarover meer.

Hoe werkt het?
Om u zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk een goed beeld te krijgen van uw situatie. Daarom neemt de wijkverpleegkundige van het thuiszorgteam persoonlijk contact met u op. Zij inventariseert uw situatie en kijkt met u welke zorg het beste past bij uw wensen en indicatie. Op basis hiervan worden afspraken gemaakt wat er moet gebeuren en wanneer. Deze afspraken worden vastgelegd in uw zorgdossier. Een medewerker van ons zorgteam komt dan op de afgesproken (zorg)momenten bij u langs.

Wat kost wijkverpleging?
De wijkverpleging valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De wijkverpleegkundige doet een intake en bepaalt dan uw zorgvraag. De kosten voor wijkverpleging vallen onder de basisverzekering. Er is geen eigen risico en geen eigen bijdrage. Ook uw huisarts of het ziekenhuis kunnen wijkverpleegkundige zorg bij u inzetten.

Meer weten?

Heeft u een hulpvraag? Neem contact op met ons team Leidsche Rijn Noord.
Via tel. 06 – 34 52 45 43 of via thuiszorgleidscherijnnoord@axioncontinu.nl
Wilt u meer weten over het gehele zorgaanbod van Axioncontinu? Kijk op www.axioncontinu.nl of neem contact op met ons servicebureau via tel. 030 – 282 22 77 of servicebureau@axioncontinu.nl