COPD/ Astma

Astma
Astma is een aandoening van de luchtwegen. Bij astmapatiënten zijn de luchtwegen gevoelig voor prikkels. Hierdoor vernauwen deze en gaat ademhalen moeilijker.
U leren omgaan met deze aandoening en daar waar nodig de heftige klachten verminderen met medicatie is een van de doelen binnen ons zorgprogramma.

Uw huisarts verwijst u door naar de praktijkverpleegkundige of de praktijkverpleegkundige nodigt u schriftelijk of telefonisch uit om op het spreekuur te komen. Zij zal met u een behandelplan opstellen.

Meer informatie over astma kunt u hier vinden.

COPD
COPD is een chronische aandoening aan de luchtwegen en longen, die vooral voorkomt bij mensen boven de 40 jaar. Er is binnen Wijkgezondheidscentrum Lunetten een zorgprogramma voor mensen met COPD ontwikkeld. In dit programma kijken we samen met u hoe we uw kwaliteit van leven kunnen verbeteren. Onderdelen van dit zorgprogramma zijn: preventie, diagnostiek en behandeling door artsen, fysiotherapeuten, diëtisten en praktijkverpleegkundigen.

Uw huisarts verwijst u door naar de praktijkverpleegkundige wanneer u in aanmerking komt voor dit zorgprogramma. Zij is gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met COPD. Het is ook mogelijk dat zij u zelf schriftelijk of telefonisch uitnodigt om op het spreekuur te komen.

Meer informatie over COPD vindt u hier.