Lentekriebels! Wanneer start je met seksuele voorlichting en hoe doe je dat?

Lente, bloemetjes en bijtjes.. De seksuele voorlichting op basisscholen start weer. Oeps… Het brengt wat ongemak in jezelf omhoog. Hoe en wat bespreek je met je kinderen? Of de gesprekken rondom gender en fluïditeit maken je juist heel strijdvaardig. En wanneer ga je met je weerbarstige en oh zo kwetsbare puber in gesprek over condooms..

De seksuele ontwikkeling van je kinderen kan van alles in je opwekken en wakker maken. Onderwerpen waar we door onze ouders vaak niet in gehoord en begeleid zijn. Je kinderen hebben jou nodig daarin, als veilig anker om juist wel over deze onderwerpen te kunnen praten. Zodat zij wijzer, steviger en vrijer de wereld in kunnen. Zodat ze zelf beter kunnen beslissen wat wil ik en hoe wil ik daar in handelen.

Tijdens deze avond krijg je handvatten hoe het anders kan. Je neemt waardevolle tips mee naar huis. We gaan aan de slag met dat wat jou bezighoudt. Zodat we het bespreekbaar kunnen maken, je kunt horen en voelen waar anderen tegenaan lopen. Je ontdekt dat er veel gemene delers zijn en je ervaart hoe waardevol en steunend het is om er niet mee te blijven zitten. De avond is een combinatie van vragen stellen, bespreekbaar maken en praktisch aan de slag.

Deze avond over seksuele voorlichting is een serie van avonden die Fleur en Nicolette faciliteren om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken.

Door wie?
Fleur de Miranda (consulent seksuele gezondheid; www.seksualiteitspraktijk.nl.)
Nicolette Scholtens (vrouwencoach en integrale bekkentherapie IPT; www.workinwonder.nl)

Aanmelden of vragen
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar: Fleur, fleur@seksualiteitspraktijk.nl of Nicolette, nicolette_scholtens@hotmail.com. Mocht je vragen hebben dan horen we deze graag.

Waar en wanneer?
Gezondheidscentrum ‘t Zand

Woensdagavond 12 april 2023
20.00 uur – 22 uur, inloop 19.45 uur
Kosten 22,50 euro

Groepsgrootte 10 – 16 vrouwen

Achtergrondinfo, waarom doen we dit?
Seks, seksualiteit en intimiteit horen vanzelfsprekend te zijn. En spontaan! Denken we, vinden we en horen we om ons heen. En dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn. Want hoe maak je iets bespreekbaar wat zo dichtbij en ook kwetsbaar is. Er is schaamte en taboe rondom dit onderwerp. En je  verlangens en grenzen uiten is spannend want er ligt afwijzing op de loer. Fleur en Nicolette maken er graag ruimte voor zodat de lading eraf kan en we het bespreekbaar kunnen maken. Zodat we kunnen delen over iets wat ons allemaal bezighoudt!

www.seksualiteitspraktijk.nl