De Geboortezaak

Online voorlichting in het Engels
In onze wijk zorgen wij steeds meer voor vrouwen en hun partners die de Nederlandse taal niet volledig machtig zijn. Wij organiseren voor hen, naast de reguliere controles, speciale online voorlichtingsavonden in het Engels. Zo is er een avond over de zwangerschap, eentje over de bevalling en eentje over de kraamperiode. Vraag er naar op het spreekuur, dan sturen wij je de links.

Pilot VR Bril
Wij doen mee aan een grote studie naar het gebruik van een VR-Bril tijdens de geboorte. Het gebruik van de VR-Bril is al getest in een ziekenhuis in Den Bosch en daar zijn vrouwen erg enthousiast.
Vrouwen kunnen hem tijdens de bevalling opzetten wanneer zij dat willen, vaak gedurende periodes van 20 minuten. Voor elke fase van de bevalling zijn er verschillende rustgevende programma’s. Hij kan ontspanning bieden en je afleiden van de kracht van de bevalling.

Kraamzorg
Ben je zwanger en heb je nog geen kraamzorg geregeld? Zorg dat je je in ieder geval rond 10-12 weken aanmeldt. Er is in heel Nederland minder kraamzorg beschikbaar. Heb je geen zorg kunnen organiseren, geef dit dan door aan je zorgverzekeraar en aan je verloskundige. De zorgverzekeraar heeft een zorgplicht en gaat voor jou op zoek naar een bureau dat plek heeft.